Autoverzekering afsluiten na eerdere afwijzing

autoverzekering na afwijzing

De aanvraag van een autoverzekering kan om allerlei redenen worden afgewezen. Zo’n beetje elk onderwerp dat aan bod komt op AcceptatieVerzekerd.nl kan aan de afwijzing van een autoverzekeraar ten grondslag liggen. Van wanbetaling tot fraude. en van negatieve schadevrije jaren tot een strafblad. Het kan hierbij gaan om zaken die nú spelen, maar ook aan zaken die in het verleden hebben gespeeld. Tot maar liefst 8 jaar geleden!

Weigering is voor élke autoverzekeraar inzichtelijk

Ben je bekend met een dergelijk problematisch verleden oftewel ‘probleemverleden’? Dan is de kans dus érg groot dat jouw autoverzekeringsaanvragen worden afgewezen door reguliere autoverzekeraars. Maar nu komt het… Bij elke toekomstige aanvraag van een autoverzekering wordt gevraagd of je eerder ooit al eens bent afgewezen door een verzekeraar. Soms wordt aan deze vraag geen termijn verbonden; soms vraagt men of je gedurende de afgelopen 5 jaar of 8 jaar door een verzekeringsmaatschappij bent geweigerd.

En let op: vrijwel elke verzekeringsmaatschappij kan precies zien of je in het verleden te maken hebt gehad met afwijzingen. Verzekeraars registreren dit namelijk in de SVMM-databank en in interne en externe verwijzingsregisters. Een verzekeraar merkt dus direct als je een eerdere afwijzing verzwijgt. En ook daarvan wordt melding gemaakt! Liegen of informatie achterhouden tijdens een verzekeringsaanvraag wordt namelijk gezien als verzekeringsfraude.

Eerlijk zijn over een afwijzing kan er (enigszins afhankelijk van de oorzaak van de betreffende afwijzing) in sommige gevallen voor zorgen dat een autoverzekeraar jou alsnog accepteert. Liegen lijdt gegarandeerd tot een aanvullende afwijzing!

Autoverzekering afsluiten na afwijzing: tot slot…

Onderaan de streep is het ontzettend zuur als je eenmaal door één autoverzekeraar bent afgewezen. Dit betekent immers dat je óók door het overgrote merendeel van alle andere autoverzekeraars zal worden afgewezen. Gelukkig ben je bij ons verzekerd van acceptatie. Jouw autoverzekeringsaanvraag zal dus gegarandeerd worden geaccepteerd! Het betrekkelijke nadeel is de relatief hoge verzekeringspremie die hiertegenover staat. Afhankelijk van jouw schadevrije jaren en exacte probleemhistorie kan het prijskaartje meevallen of tegenvallen.

Vraag direct een offerte op voor een autoverzekering van AcceptatieVerzekerd.nl via onderstaande knop. Wij sturen je dan in een mum van tijd een passende offerte toe!