Bestelautoverzekering geweigerd? Toch verzekeren!

bestelautoverzekering geweigerd

Ben jij zelfstandig ondernemer of zelfstandige zonder personeel (ZZP’er)? Wil jij in deze bedrijfsmatige hoedanigheid een bestelauto besturen? Dan dient jouw bestelbus zakelijk WA te worden verzekerd. Echter wordt een zakelijke bestelautoverzekering niet door elke verzekeringsmaatschappij geaccepteerd. Zéker niet als er ook nog eens sprake is van een regelmatig bestuurder met een propleemverleden.

Hieronder leggen we uit hoe je ondanks een problematische voorgeschiedenis toch jouw zakelijke bestelauto kunt verzekeren…

Bestelauto verzekeren op zakelijk gebruik

Een zakelijk verzekerde bestelauto mag ook particulier worden gebruikt. Een particulier verzekerde bestelauto mag echter niet bedrijfsmatig worden ingezet. Zodra een bestelbus wordt gebruikt voor winstgevende activiteiten zoals personenvervoer, goederenvervoer, maaltijdbezorging, rijles of verhuur moet een bestelauto dus zakelijk worden verzekerd.

Gering aanbod qua zakelijke bestelautoverzekeringen

Het aanbod in zakelijke bestelautoverzekeringen is sowieso al beperkt, zelfs voor gangbare bedrijfstakken zoals klusbedrijven, installatiebedrijven en detailhandel. Voor ‘bijzondere risico’s’ zoals koeriersdiensten en autoverhuur is het aanbod des te geringer. Heel veel verzekeraars mengen zich simpelweg niet in dit soort branches, waardoor de keuze beperkt is. En een gering aanbod bij een aanzienlijke vraag vertaalt zich doorgaans naar een ongunstig prijskaartje. (bron)

Bestelautoverzekering geweigerd? Toch verzekeren!

Indien er ook nog eens bijzondere omstandigheden om de hoek komen kijken, wordt het al helemaal een lastig verhaal om bij een betaalbare autoverzekeraar een bestelauto verzekerd te krijgen. Vrijwel elke autoverzekeraar zal terughoudend reageren als om één of meerdere van de volgende redenen een melding op jouw naam terug te vinden is uit de afgelopen 8 jaren:

  • CIS/FISH-melding (wegens verzekeringsfraude o.i.d.)
  • Eenzijdig royement wegens wanbetaling
  • Strafrechtelijk verleden: aantekeningen op strafblad
  • Schadevrije jaren in de min (malusregistratie)
  • Buitensporig schadeverleden of claimgedrag
  • Rijontzegging (wegens rijden onder invloed, gevaarzetting in het verkeer o.i.d.)
  • Autorijden in onverzekerd voertuig (naargelang de wet WAM) of zonder geldig rijbewijs
  • Eerdere afwijzing van een autoverzekeringsaanvraag door een verzekeraar

Houd er overigens rekening mee dat nagenoeg elke verzekeringsmaatschappij dit soort gegevens kan achterhalen en inzien, dus liegen over een probleemverleden zal averechts uitpakken en tot aanvullende problemen leiden.

Ondanks alles tóch een zakelijke bestelautoverzekering!

Wil jij als zelfstandig ondernemer of zelfstandige zonder personeel een zakelijke bestelauto verzekeren? Maar gooien strubbelingen uit het verleden roet in het eten? Dan hebben wij desalniettemin een passende oplossing.

Probeer in het toelichtingsveld van het offerte-aanvraagformulier een duidelijke situatieschets uit te werken; dan zoeken wij voor jou naar de gunstigst mogelijke verzekeringsoptie, waardoor jij weer aan de slag kan met jouw bedrijfsactiviteiten!