Schadevrije jaren geven véél korting bij De Vereende!

korting bij de vereende

Korting bij De Vereende?! Binnen verzekeringsland geldt De Vereende als vreemde eend in de bijt. Het betreft namelijk een verzekeraar die zich specialiseert in moeilijk verzekerbare risico’s die liever niet in dekking worden genomen door reguliere verzekeringsmaatschappijen. Hierbij valt te denken aan bijzondere voertuigen, maar ook aan verzekeringnemers met een probleemverleden.

Om die reden staat De Vereende ook wel bekend als probleemverzekeraar: een vangnet voor diegenen die elders nee op het rekest krijgen. Want aanvragen die door reguliere verzekeraars worden geweigerd en afgewezen, worden door De Vereende wél geaccepteerd! Helaas staat er één belangrijk nadeel tegenover het onwaarschijnlijk ruime acceptatiebeleid, namelijk een opvallend dure premie.

Wat veel mensen niet beseffen, is dat De Vereende met een zeer gunstig bonus-malussysteem werkt. Dat betekent dat je enorme premiekortingen kunt bedingen indien je schadevrije jaren kunt overleggen die niet op een andere actief lopende autoverzekering in gebruik zijn…

Schadevrije jaren bij De Vereende

Elk jaar dat je in Nederland een actief lopende autoverzekering op naam hebt en hierop géén schuldschade claimt, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, des te hoger je opklimt op de bonus-malusladder van verzekeraars. Claim je wél schade, dan val je direct vijf jaar terug, tot hooguit vijf jaren in de min. Deze minsituatie staat ook wel bekend als ‘negatieve schadevrije jaren’ oftewel ‘malusregistratie’.

Jouw aantal schadevrije jaren is absoluut, dus voor elke verzekeraar hetzelfde. De exacte bonus-malustrede en bijbehorende no-claimkorting —óf premietoeslag— die hieraan wordt verbonden verschilt echter per verzekeraar. Hoeveel korting een x-aantal schadevrije jaren oplevert, is dus volkomen afhankelijk van wáár je jouw auto verzekert.

Bovendien hanteert elke verzekeraar zijn eigen premies, dus de invloed van een bepaald kortingspercentage is zéér relatief. Immers is 70% korting op een premie van 250 euro per maand nét zo voordelig als 25% korting op een premie van 100 euro per maand. Sterker nog: doorgroeiruimte op een BM-ladder biedt vooruitzicht op hogere kortingen voor de toekomst. Wat dat betreft is een laag kortingspercentage op een goedkope maandpremie voordeliger dan een hoog kortingspercentage op een dure maandpremie.

Hoe dan ook schept De Vereende een zéér gunstig klimaat voor diegenen die schadevrije jaren kunnen overleggen. Hoewel de premies van De Vereende erg duur zijn, kunnen schadevrije jaren dus een wereld van verschil maken!

Bonus-malusladder autoverzekeringen

Met nul schadevrije jaren krijg je bij De Vereende de basispremie voorgeschoteld voor jouw autoverzekering. Je betaalt dan 100% van de geoffreerde autopremie. De Vereende is een autoverzekeraar die negatieve schadevrije jaren keihard afstraft. Bij minus één tot minus vijf wordt een fikse premietoeslag berekend, namelijk:

 • -1 jaar: 10% premietoeslag (dus 110% netto premie)
 • -2 jaren: 25% premietoeslag (dus 125% netto premie)
 • -3 jaren: 40% premietoeslag (dus 140% netto premie)
 • -4 jaren: 40% premietoeslag (dus 140% netto premie)
 • -5 jaren: 40% premietoeslag (dus 140% netto premie)

Hiertegenover staat dat De Vereende positieve schadevrije jaren rijkelijk beloont. Hierbij het kortingsoverzicht voor positieve plusjaren:

 • +1 jaar: 15% premiekorting (dus 85% netto premie)
 • +2 jaren: 25% premiekorting (dus 75% netto premie)
 • +3 jaren: 30% premiekorting (dus 70% netto premie)
 • +4 jaren: 40% premiekorting (dus 60% netto premie)
 • +5 jaren: 50% premiekorting (dus 50% netto premie)
 • +6 jaren: 55% premiekorting (dus 45% netto premie)
 • +7 jaren: 60% premiekorting (dus 40% netto premie)
 • +8 jaren: 65% premiekorting (dus 35% netto premie)
 • +9 jaren: 70% premiekorting (dus 30% netto premie)
 • +10 jaren: 75% premiekorting (dus 25% netto premie)

Dat De Vereende fikse verzekeringspremies hanteert staat buiten kijf. Toch zijn niet alle premies van De Vereende exorbitant duur. Want zodra jij schadevrije jaren overlegt, word je hiervoor rijkelijk beloond. (bron)

Korting bij De Vereende: tot slot…

De Vereende hanteert premietoeslagen die kunnen oplopen tot 40% en premiekortingen die kunnen oplopen tot maar liefst 75%. Als je de maximale toeslag wegzet tegen de maximale korting zie je een maximumverschil van 115% tussen de laagst mogelijke maandpremie en de hoogst mogelijke maandpremie. Zo wordt een basispremie van 300 euro verlaagd tot 75 euro bij tien plusjaren en verhoogd tot 420 euro bij vijf minjaren: een ruime vervijfvoudiging van de premie (voor één en hetzelfde verzekeringsproduct)! (bron)

Onderaan de streep zijn autoverzekeringen van De Vereende vooral duur voor diegenen die nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd of er een complex schadeverleden op nahouden waardoor zij tussentijds in schadevrije jaren zijn teruggevallen. Heb je jaren, dan heb je geluk!