Verhuiswagen verzekeren: direct verhuisautoverzekering afsluiten

verhuiswagen verzekeren

Als verhuisbedrijf met personeel of zelfstandige verhuizer ben je bij wet verplicht jouw verhuiswagen te verzekeren. Althans, je moet een WA-autoverzekering afsluiten waarmee uitsluitend schades gedekt zijn die met jouw verhuisauto worden toegebracht áán anderen (zowel blikschades als letselschades).

Daarnaast ben je vrij om ook schade aan de eigen verhuiswagen te verzekeren. Een auto van een zakelijke verhuisservice kan echter niet zomaar particulier worden verzekerd. Allereerst moet een verhuisauto zakelijk worden verzekerd; bovendien moet vervoer van goederen voor derden gedekt zijn.

Op een reguliere autoverzekering zijn alle vormen van zakelijk gebruik volledig uitgesloten van dekking, waardoor je zelf financieel opdraait voor eventuele schades. Het is dan ook van cruciaal belang dat de verzekeringsmaatschappij op de hoogte is van het gebruik van de te verzekeren auto. Zo ook van het feit dat ermee wordt verhuisd.

Hieronder leggen we exact uit hoe je een verhuiswagen verzekerd krijgt, zelfs bij een netelig schadeverleden of complexe verzekeringshistorie…

De juiste verzekeraar voor verhuisauto’s…

Niet iedere verzekeraar is bereid tot het verzekeren van verhuisbedrijven en verhuiswagens. De kans dat er iets met een verhuisauto gebeurt, is immers groter dan bij een normale personenauto. Dit heeft te maken met de zware belading, de onregelmatigheid qua bestuurders en eventuele tijdsdruk tijdens verhuisritten.

Bovendien worden door verhuisbedrijven enorm veel kilometers gemaakt… En hoe meer uren er in een auto wordt gereden, des te groter de kans dat er vroeg of laat een aanrijding plaatsvindt. Voor het onderbrengen van verhuiswagens moet je dan ook aankloppen bij de juiste verzekeringsmaatschappijen, en bij AcceptatieVerzekerd.nl weten we deze exact te vinden.

Waarop letten bij het verzekeren van een verhuisauto?

Sowieso zijn er cruciale factoren waarop moet worden gelet bij het afsluiten van een autoverzekering. Voor verhuiswagens, geldt dit des te meer, aangezien er sprake is van specialistisch zakelijk gebruik. Natuurlijk is de premie belangrijk, want je wilt nu eenmaal niet te veel betalen. De polisvoorwaarden en eventuele eigen risico’s zijn echter minstens zo belangrijk, want je wilt niet voor niets verzekerd zijn. Hierbij een aantal punten die absoluut in overweging moeten worden genomen:

1. Verrijdbare kilometers

Sommige zakelijke verzekeringsproducten dekken tot een bepaald aantal verrijdbare kilometers. Stijgt jouw jaarkilometrage hier bovenuit, dan ben je niet langer (of minder uitgebreid) verzekerd. Let dus goed op of jouw verhuiswagen verzekerd is voor voldoende verrijdbare kilometers!

2. Dekking

Zoals hierboven reeds aangekaart, kun je jouw auto WA verzekeren. Hiermee is echter alléén schade aan derden gedekt. Wil je óók schade aan de eigen verhuiswagen verzekeren, dan moet je een cascoverzekering afsluiten.

Beperkt Casco dekt bepaalde schades waaraan jijzelf géén schuld hebt (brand, storm, diefstal, braak, wild e.a.). Volledig Casco dekt óók nog eens bepaalde schades door eigen schuld (paaltje aantikken, botsing, van de weg raken e.a.).

3. Eigen risico

Tegenwoordig werken bijna alle motorrijtuigverzekeringen met eigen risico’s. Dit betekent dat je bij een schuldschade zélf opdraait voor het eerste x-aantal euro’s. Pas als een schade boven dit bedrag uitstijgt, zal de verzekeraar financieel bijspringen. Hoge eigen risico’s kunnen enorm nadelig uitpakken; soms kun je ze afkopen, maar dit resulteert dan in een premietoeslag.

4. Schadevrije jaren

Elk jaar dat je op jouw naam een actief lopende autoverzekering op naam hebt staan en hierop géén schuldschade wordt geclaimd, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren je op naam hebt staan, des te meer korting je krijgt op een verhuisautoverzekering. Schadevrije jaren kunnen óók worden opgebouwd op een zakelijke autopolis.

Het vinden van een geschikte verzekeringsmaatschappij voor jouw verhuiswagen(s) kan al met al een lastige opgave zijn. Bij AcceptatieVerzekerd.nl maken wij het makkelijk voor je. Wij hebben namelijk volop mogelijkheden voor verhuisservices. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gratis offerte aan.