Zakelijke bedrijfsauto niet kunnen verzekeren? Hierbij de oplossing!

bedrijfsauto niet kunnen verzekeren

Het wel willen, maar niet kunnen afsluiten van een autoverzekering is te allen tijde ellendig. Een auto MOET immers WA-verzekerd zijn om op de openbare weg te mogen worden bestuurd. Dus onverzekerd betekent onbruikbaar.

Indien je een auto uitsluitend nodig hebt voor plezierritjes kán je in feite ook zonder auto uit de voeten. Mogelijkerwijs is het openbaar vervoer een optie? Of anders een (al dan niet elektrisch ondersteunde) trapfiets, snorfiets of bromfiets.

Het kan echter ook zijn dat je in meer of mindere mate bent aangewezen op jouw auto; bijvoorbeeld in financieel praktisch of medisch opzicht…

Financieel afhankelijk van jouw bedrijfsauto?

Is een auto voor jou van cruciaal belang om op je werk te verschijnen? Of om andersoortige principiële, praktische, financiële of medische redenen… Dan maakt dat jouw toestand des te benarder.

Wat de situatie wellicht nóg verder verergert, is een auto-afhankelijke baan: functie-gerelateerde kernwerkzaamheden die niet kunnen worden verricht zonder auto. Hierbij valt te denken aan:

  • Bestelauto (zakelijk): bouwbedrijf, klusbedrijf, installatiebedrijf, uitlaatservice, et cetera
  • Taxi: taxivervoer / taxichauffeur / taxibedrijf / personenvervoer
  • Lesauto: rijinstructeur, rijschool, autorijschool, rijinstructie, rijopleiding, rijles
  • Bezorgauto: koerier, bezorger, bezorging, koeriersdienst, maaltijdbezorging, pakketbezorging, postbezorging e.a.
  • Transportwagen:transportbedrijf, vrachtwagenchauffeur, logistiek, distributie, goederentransport
  • Verhuiswagen: verhuizing, verhuizer, verhuisservice, verhuisbedrijf
  • Huurauto: autoverhuur, autoverhuurder, autoverhuurbedrijf, shortlease
  • MMBS: heftruck, tractor, minishovel e.a.

Als jij beroepsmatig afhankelijk bent van een auto, is het extreem frustrerend als je nergens aan de bak komt voor een autoverzekering. Zonder auto kun jij jouw beroep immers niet uitoefenen. Overigens ligt er doorgaans wél een concrete oorzaak ten grondslag aan herhaaldelijke afwijzingen door autoverzekeraars…   

bedrijfsauto vereist, maar niet kunnen verzekeren?

Ben jij in jouw dagelijkse beslommeringen aan (de beschikbaarheid van) een auto gebonden? Dan is het ontzettend zuur als je op jouw naam géén auto kunt verzekeren. Want hoe kun je nu jouw werkzaamheden uitvoeren?

Maar waarom wordt jouw aanvraag afgewezen door reguliere autoverzekeraars? Misschien ben je op de hoogte van de oorzaak, maar het kan best zijn dat je geen idee hebt omdat de oorzaak tot maar liefst 8 jaar in het verleden ligt. Hierbij de vaakst voorkomende oorzaken van afwijzing op een rijtje:

Voor autoverzekeraars vormen veel van deze beroepsmatige gebruiksvormen sowieso al een verhoogd verzekeringsrisico. Als je óók nog eens te kampen hebt met een problematisch verzekeringsverleden zullen verzekeringsmaatschappijen niet in de rij staan om jouw motorrijtuig te verzekeren. AcceptatieVerzekerd.nl biedt een oplossing!

Oplossing voor onverzekerbare werkauto’s

Is een bedrijfsauto voor jou in beroepsmatig opzicht een absolute vereiste? Dan kun je via AcceptatieVerzekerd.nl alsnog jouw auto verzekeren! Je dient rekening te houden met een fikste premietoeslag en met strenge eisen en voorwaarden vanuit de verzekeringsmaatschappij. In ieder geval kan jouw auto weer verzekerd de weg op!

Geïnteresseerd geraakt in een ‘probleemverzekering’ voor een bestelauto, taxi, lesauto, bezorgauto, huurauto, verhuiswagen, transportwagen of MMBS? Vraag direct gratis een vrijblijvende offerte op!